Fokozott rendőri ellenőrzés Balmazújváros közelében

Fokozott rendőri ellenőrzés Balmazújváros közelében
© Fotó: police.hu
Balmazújváros – A balmazújvárosi rendőrök a közlekedési balesetek megelőzése, valamint a szabályszegések visszaszorítása érdekében ellenőrizték a sofőröket.

Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak május 25-én 9 és 13 óra között a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai. A demonstratív jelenlét célja a közúti balesetek megelőzése, valamint a szabályszegések visszaszorítása volt. A rendőrök az ittas vezetők kiszűrése érdekében ittasság-ellenőrzést is végeztek. A rendőrök 23 gépjárművezetővel szemben alkalmaztak alkoholszondát, ittasság gyanúja egyetlen sofőrnél sem merült fel. A világítási szabályok megsértése miatt a rendőrök két gépjárművezetőt figyelmeztetésben részesítettek, míg egy sofőrrel szemben szabálysértési feljelentést tettek a gépkocsi kötelező felelősségbiztosításának hiánya miatt. A rendőrök egy sofőr ellen vezetés közben a kézben tartott mobiltelefon használata miatt helyszíni bírságot szabtak ki.

A balesetek számának csökkentése érdekében Hajdú-Bihar megye útjain a közeljövőben is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –