Fokozott ellenőrzések Hajdú-Biharban

A nyári idegenforgalmi szezonban, Hajdú-Bihar megyében is kiemelt figyelmet fordít a rendőrség a balesetek megelőzésére és a határforgalom ellenőrzések zavartalan végrehajtására.

Az M3-as és az M35-ös autópálya Hajdú-Bihar megyei szakszán a nyári idegenforgalmi időszakban a balesetek megelőzése érdekében fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak a közlekedők.

Rendőri jelenlét az autópályákon

A balesetek bekövetkezése, kockázatának csökkentése, a gépjárművek vezetőinek jogkövető magatartásra kényszerítése érdekében – elsősorban a hétvégeken – fokozott rendőri jelenlét van megyénk autópálya szakaszain. Cél a közlekedési jogsértések megelőzése, szabálysértők kiszűrése, felelősségre vonása, a balesetveszélyes helyeztek lehetőség szerinti megakadályozása. A 2010. június 18-án indult akció eddig eltelt időszakában sebesség ellenőrzés során összesen 449 felvételt készítettek, 52 fővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, 3 fővel szemben kezdeményeztek szabálysértési eljárást.

Fokozott figyelem a határátkelőhelyeken

A nyári idegenforgalmi időszakban nem csak megyénk közútjain, de határátkelőhelyeinken is jelentős forgalmat regisztráltak. Ezért a határrendészeti kirendeltségek fokozott figyelmet fordítanak az esetlegesen kialakuló torlódások kezelésére, illetve arra is, hogy biztosítani tudják a közúti határátkelőhelyek maximális áteresztőképességét.  

Megyénk határátkelőhelyein: 2010. június 14 -20. között több mint 80.000 személy és több mint 34.000 jármű, 2010. június 21-27. között  közel 77.500 személy és közel 32.400 járművet regisztráltak és ellenőriztek.

Kérünk minden közlekedőt, hogy mielőtt útnak indul lehetőség szerint, kísérje figyelemmel a híradásokat, és tájékozódjon az adott útszakaszon várható forgalmi torlódásokról.