Fokozott ellenőrzés Hajdú-Bihar megyében

Hajdú-Bihar – A közlekedésrendészeti ellenőrzés a rendőrök elsősorban a tehergépjárműveket, autóbuszokat, illetve azok sofőrjeit ellenőrzi.

Hajdú-Bihar megye illetékességi területén a rendőrök 2016. február 18-20. között TISPOL „European Operation Truck & Bus” elnevezésű fokozott ellenőrzést végeznek. Ennek keretében elsősorban a vezetési- és pihenőidők megtartását, a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálják.

Az ellenőrzés kiterjed a közlekedési balesetek megelőzésére, a zavartalan közlekedés biztosítására, valamint a közlekedésben résztvevők biztonságérzetének növelésére.

A rendőrség fokozott figyelmet fordít az ittas állapotban közlekedő vagy agresszív, szabályszegő, gyorshajtó sofőrök forgalomból történő kiszűrésére, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére.
Az ittasan okozott balesetek megelőzése érdekében a rendőri intézkedések alkalmával a járművezetők ittasság ellenőrzésre is számíthatnak.

– police.hu –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés