Fokozott ellenőrzés az esti Fradi-Újpest meccs miatt

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség pénteken a főváros több kerületében is, az esti Ferencváros-Újpest focimeccs miatt

Akit gyanúsnak találnak, annak átvizsgálhatják a ruháját és az autóját. Az ellenőrzés célja a bűncselekmények megelőzése.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség biztosítja majd a stadionon kívül és belül is az este hét órakor kezdődő Ferencváros-Újpest bajnoki labdarúgó mérkőzést az Albert Flórián Stadionban. Mivel a meccsre sok szurkolót várnak, fokozott ellenőrzés lesz a főváros több pontján is, így a IV., V., VIII., IX., X., XIII. és a XIX. kerületben.

Akit a rendőrök gyanúsnak találnak, átvizsgálhatják a ruháját és az autóját, a közbiztonságra veszélyes eszközöket pedig lefoglalhatják. A fokozott ellenőrzés célja a bűncselekmények megelőzése és a közrend fenntartása – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A vendégcsapat szurkolóit egyébként külön metrószerelvénnyel szállítják majd a népligeti stadionhoz. A rendőrség közleménye szerint – a mérkőzés pontos megkezdése érdekében – csak azok a szurkolók vehetnek jegyet, akik a külön metróval, szurkolótársaikkal együtt érkeznek a helyszínre.

– Független Hírügynökség –