Fojtogatással és teleszkópos bottal zárult le végleg a debreceni szerelmi történet

Az eset az István úton történt
Az eset az István úton történt - © Forrás: Google Street View
Debrecen – Elfogták azt a srácot, aki a gyanú szerint folyamatosan zaklatta volt barátnőjét, majd megvert egy fiút.

A Debreceni Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett és zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást K. Bencével szemben.

A gyanú szerint a 19 éves fiú nem tudta elfogadni, hogy a barátnője szakított vele és 2016. április 8-tól rendszeresen zaklatta telefonon, valamint interneten a lányt. A sértettel akarata ellenére a fiú többször személyesen is találkozni akart.

A fiú és volt barátnője kapcsolata annyira megromlott, hogy május 12-én 14 óra körül Debrecenben, az István úton K. Bence meglátta a lányt egy másik fiatalemberrel, ezért vita alakult ki közöttük. A gyanúsított megszorította a fiú nyakát, majd ököllel többször megütötte őt. Miután a 19 éves téglási lakos a sértettet elengedte, elővett a zsebéből egy teleszkópos botot, amit a levegőbe emelt és azzal fenyegette a fiatalokat, majd a helyszínről elmenekült.

Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök megkeresték a fiút, akit elfogtak és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállítottak, majd gyanúsítottként kihallgattak. K. Bence a bűncselekmény elkövetését elismerte, jelenleg szabadlábon védekezhet.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés