Főhajtás Nyíracsádon a nemzet hősei előtt

Akt.:
Főhajtás Nyíracsádon a nemzet hősei előtt
© Fotó: Kedves Zilahi Enikő
Nyíracsád – Csaknem félezren vonultak a falu főterén álló Petőfi szoborhoz.

Március 13-án már a kora délelőtti óráktól pezsgő forradalmi hangulat idézte a 169 évvel ezelőtti márciusi eseményeket a nyírségi településen. Az általános iskola mintegy háromszáz diákja a nemzeti lobogó és az iskolazászló vezetésével vonult az ünnepi megemlékezésnek helyet adó művelődési házba. A hosszan kígyózó menet a valamikori márciusi ifjak lelkesedését idézte.

Forradalmi jelenetek a színpadon

A települési önkormányzattal közös megemlékezésen Sándor Edit művelődési ház igazgató köszöntötte a zsúfolásig megtelt nagyterem közönségét, majd Kovácsné Frank Magdolna iskolaigazgató ünnepi gondolatait hallgatta a népes közönség. A beszédet követően Magyarné Hudácskó Szilvia tanárnő vezetésével az ötödik évfolyamos diákok mozgalmas műsorral varázsolták a 169 évvel ezelőtti eseményeket a színpadra.

A sok évtizedes hagyománynak megfelelően a műsor után a nemzeti lobogó vezetésével csaknem félezren vonultak a falu főterén álló Petőfi-szobor elé, ahol az önkormányzat nevében dr. Nagy János polgármester, majd az intézmények, egyházak, pártok, civil szervezetek képviselői, valamint az általános iskola évfolyamai helyezték el a megemlékezés koszorúit.

HBN–KZE