Sport

2015.06.07. 18:14

Drámai meccsen maradtunk alul

Debrecen - Hosszabbításba torkolló elődöntőben Franciaország egy ponttal jobbnak bizonyult a magyaroktól.

Debrecen - Hosszabbításba torkolló elődöntőben Franciaország egy ponttal jobbnak bizonyult a magyaroktól.

Az ügyességi versenyt megnyerő Lisa Berkanit a soraiban tudó francia gárda előbb Svájcot, majd Németországot búcsúztatta az egyenes kiesés szakaszban, a mieink „zsákmányai” Brazília és Olaszország voltak.

Vendég találattal indult a döntőbe jutásért zajló meccs a centerpályán, amire kis idő múlva a mieink közül Horváth és Kányási válaszolt. Rendkívül szorosan alakult a találkozó, a féltávnál minimális előnyben voltak a gallok (5-6).

Három egységgel is álltak már jobban a franciák, de Aho kosaránál már 10-9-re a mieink vezettek, és talán ekkor sok drukker már elkönyvelte a döntőbe jutást. Sajnos a magyarok riválisa másképpen gondolta ezt, 10-10-es állást mutatott a tábla a rendes játékidő végén, így jöhetett a „hirtelen halál”, vagyis a ráadás.

A túlórában előbb a kék mezesek léptek eggyel közelebb a döntőhöz, erre még volt válaszunk, végül a mindent eldöntő pontot Franciaország jegyezte, így nekik van esélyük a legfényesebb medáliára.

Az eddig szenzációsan menetelő Horváth Krisztináékra a „kisdöntő” vár, ahol még van sansz egy csillogó bronzot begyűjteni a debreceni 3x3-as U18-as vb-n, ezzel méltóképpen zárnák Földi Attila tanítványai a seregszemlét.

Eredmény:

Elődöntő: Magyarország-Franciaország 11-12 hosszabbítás után

Magyarország: Horváth 6, Aho 4, Kányási 1

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!