elismerés

2020.01.17. 06:15

Átadták a Média a családért díjakat

Azokat az újságírókat ünnepelték, akik a családokért dolgoztak.

Budapest, 2020. január 16. A fõdíjas Zirig Árpád, a Magyar Konyha újságírója (k), valamint B. Vida Júlia, a Ma7 médiacsalád újságírója, a külhoni média díjazottja, Péter Beáta, a liget.ro újságírója, külhoni média közönségdíjasa, Benkõ Andrea, a Kossuth Rádió szerkesztõ-mûsorvezetõje, az az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) különdíjasa és Zubor Rozália, a family.hu újságírója, közönségdíjas (b-j) a Képmás magazin és Média a Családért Alapítvány Média a családért díjának átadásán az Eiffel Mûhelyházban 2020. január 16-án. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A Kossuth rádió egyik munkatársa, Benkő Andrea kapta meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Média a családért 2019-es különdíját. A szerkesztő a Családok, történetek című, az örökbefogadásról szóló egyik műsoráért vehette át az elismerést.

Beneda Attila, az Emmi családpolitikáért felelős helyettes államtitkára a kőbányai Eiffel Műhelyházban tartott rendezvényen hangoztatta:

a média fontos szerepe, hogy értéket közvetítsen és – mint a díjakra jelöltek alkotásai is mutatják – értékeket hozzon létre.

Azt mondta, ezek a műsorok a családi élet szépségét, értékeit mutatják be, és így segítenek abban, hogy a kívánt, tervezett gyerekek megszülessenek.

„A kormányzat eltökélt abban, hogy a következő évek is a családokról szóljanak, és ebben nagy szerepe lehet a családbarát szellemű médiának”

– jelentette ki a helyettes államtitkár.

A Média a családért díjat Zirig Árpád, a Magyar Konyha című lapban írt a Csak az reszel neked almát, aki igazán szeret című publicisztikájáért kapta.

Az indoklás szerint az írás a generációkon átívelő gondoskodásról szól, amelyre nem csak a nők, a férfiak is képesek, még a női terepnek tartott konyhában is.

A díjat a Média a Családért Alapítvány és a Képmás magazin alapította 13 éve.

Szám Katalin, az alapítvány kuratóriumi tagja, a Képmás magazin főszerkesztője azt hangoztatta, hogy a családbarát sajtó ünnepe a mai, és azokat az újságírókat ünneplik, díjazzák, akik tavaly a családokért dolgoztak.

A Külhoni média a családért díjat B. Vida Júlia, a Ma7 médiacsalád munkatársa kapta

a Hanna és Kincső az első pillanattól a családunkhoz tartozik című írásáért, amelyben egy olyan házaspárt mutat be, amely három gyermeke mellé egy ikerpárt fogadott be családjába.

A díjak támogatói között volt a ZALACO Sütőipari Zrt., a Mol Magyarország, az Emmi és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet.

Az ünnepségen köszöntőt mondott Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége, aki megköszönte a díjazott és a díjakra jelölt újságíróknak, hogy a családi értékek iránt elkötelezetten dolgoznak, egyszerre szólva az emberek szívéhez és eszéhez.

„Vannak olyan újságírók, akik úgy gondolják, hogy a család nem egy leáldozóban lévő műfaj, akik szerint az otthoni beszélgetések nem helyettesíthetők semmi mással, és akik úgy látják, a barátokat nem pótolják a közösségi oldalak”

– fogalmazott.

Lévai Anikó szerint a média a legerősebb véleményformáló eszköz
Fotó: Mónus Márton / MTI

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a nevelés azért nehéz, mert a gyerek nemcsak a szülőké, hanem mindig az adott koré is, amelyben él.

„Ma a média a legerősebb véleményformáló eszköz, amit kizárni az életünkből nem lehet, de a jót és értékeset is meg lehet jeleníteni benne”

– mondta.

A díjátadó ünnepség idején volt az Eiffel Műhelyház megállójának átadása. A Magyar Állami Operaház kezdeményezésére az intézmény harmadik játszóhelyének, multifunkcionális raktár- és próbaközpontjának közelgő megnyitása alkalmából a Budapesti Közlekedési Központ az Északi Járműjavító megállóhely nevét Eiffel Műhelyházra változtatta csütörtök délutántól.

Borítókép: A fődíjas Zirig Árpád, a Magyar Konyha újságírója (k), valamint B. Vida Júlia, a Ma7 médiacsalád újságírója, a külhoni média díjazottja, Péter Beáta, a liget.ro újságírója, külhoni média közönségdíjasa, Benkő Andrea, a Kossuth Rádió szerkesztő-műsorvezetője, az az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) különdíjasa és Zubor Rozália, a family.hu újságírója, közönségdíjas (b-j).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!