Foghatják a fejüket a szlovákok

Ahogy az várható volt, a dél-afrikai világbajnokság negatív nézőcsúcsát hozta a Szlovákia–Új-Zéland összecsapás, ám az a 15 ezer drukker, aki a helyszínen tekintette meg a találkozót, sporttörténelmi tettet látott, hiszen a csapatok a lefújást követően először jutottak ponthoz a világbajnokságok történetében.

Az F csoport mérkőzésén némi meglepetésre az új-zélandiak ragadtzák magukhoz a kezdeményezést, ám szűk negyedóra elteltével a szlovákok átvették az irányítást. A kapura is veszélyesebb volt az európai alakulat, ám a gólig a második félidőig várni kellett. A szünet után Vittek fejesgóljával megszerezték a vezetést a szlovákok.
Hamsikék voltak az aktívabbak
 Az előny ellenére is Hamsikék voltak az aktívabbak és veszélyesebb, ám a lehetőségeiket elpuskázták a szlovákok. S ahogy az lenni szokott, az elhibázott helyzetek megbosszulták magukat, hiszen az utolsó negyedóra egyértelműen az Új-Zéland-i csapaté volt, s a szerencsével sem álltak hadilábon, ugyanis a hosszabbítás utolsó percében Reid révén egyenlítettek óceániaiak, beállítva az 1–1-es végeredményt.
 
Új-Zéland–Szlovákia 1–1 (0–0)
Rustenburg, Royal Bafokeng Stadion, 15 ezer néző, v.: Jerome Damon (dél-afrikai)
Új-Zéland: Paston – Reid, Vicelich (Christie, 78.), Nelsen, Smith – Bertos, Killen (Woods, 72.), Elliot, Lochhead – Fallon, Smeltz.
Szlovákia: Mucha – Zabavnik, Skrtel, Durica, Cech – Strba, Weiss (Kucka, 91.), Hamsik, Jendrisek – Vittek (Stoch, 84.), Sestak (Holosko, 81.).
Gólszerzők: Reid (93.), illetve Vittek (50.)
Sárga lap: Lochhead (42.), illetve Strba (55.)