Fogathajtás és majális Tégláson

Fogathajtás és majális Tégláson
© Fotó: Magánarchívum
Téglás – A megyei döntőn izgalmas versenyek és színes kísérőprogramok várják szombaton az érdeklődőket.

Tégláson minden a fogathajtásról szól augusztus 29-én. Szombaton kerül ugyanis megrendezésre a kettesfogatok C-kategóriás megyei döntője.

Két számban versenyeznek a hajtók, a póni- (5-6 fogat van a megyében) és a nagy kettesfogatok is összemérik tudásukat. Tavaly volt először Tégláson az esemény, a helyszín pedig annyira bevált, hogy ismét otthont adhat a viadalnak. Ezen a versenyen dől el, ki képviselheti Hajdú-Bihar megyét az országos bajnokságon. Antal Sándor sok éven keresztül maga is versenyzett, de most már nem ül fel a bakra, azonban így is fontos feladata lesz. „A legutóbbi állás szerint huszonheten neveztek, ez a szám még bővülhet a viadalig. Hajdú-Bihar megye legjobb fogathajtói ott lesznek a mezőnyben” – mondta Antal Sándor versenyigazgató. “A megyén kívülről is érkeznek indulók, az országos döntőn a legjobb helyen végző hajdú-bihari egység képviseli a megyét.”

A szombati verseny 9.30-kor kezdődik, és körülbelül 17 óráig tart majd. A kilátogatókat az izgalmas viadalon kívül rengeteg színes program közül válogathatnak, mindenki megtalálhatja a kedvére valót a téglási sportpályán. „Félig meddig majális jellegű esemény lesz. Gondolunk a gyerekekre is, ugrálóvárban játszhatnak, de lehet majd tekézni, a műfüves pályán sportolni, futni, focizni. A versenyről még annyit, bárki győzhet, úgyhogy izgalmakban nem lesz hiány. A Hajdúsági Hagyományőrző Lovas Klub szervezi a bajnokságot, mi önfenntartóak vagyunk, a fő támogatónk pedig Téglás város Önkormányzata, rengeteget segít, így aztán a belépés ingyenes” – szolgált nagyon jó hírekkel Antal Sándor.

Érdemes lesz tehát szombaton a téglási sportpálya felé venni az irányt az egész családnak, ugyanis mindenki megtalálhatja a kedvére való elfoglaltságot a rangos megyei sporteseményen.
hirdetés