Fogad a debreceni Buda-Cash

A debreceni fiókba gond nélkül bejutottunk.
A debreceni fiókba gond nélkül bejutottunk. - © Fotó: HBN
Debrecen – Amíg a Buda-Cash budapesti központját a rendőrség lezárta, addig a debreceni fiókba gond nélkül bejutottunk kedd délután, miután bejelentkeztünk a kaputelefonon.

A brókercég a főutcán, egy kívül-belül elegáns ingatlan első emeletén székel. Az üvegajtón belépve egy pult mögött ülő fiatalember int, nyugodtan menjek beljebb, a következő szobában segítenek. Jól öltözött férfit találunk a tágas irodában, éppen telefonál, erősen szabadkozik. Kolléganője nyugtató mosollyal közeledik.

Kettejükkel szót váltva kiderül, sokat nem árulhatnak el, merthogy ők maguk is az internetes híradásokból tájékozódnak, semmilyen egyéb felvilágosítást nem kaptak. Ami történt, őket is a meglepetés erejével érte. Az ügyfeleket fogadják, amiben lehetséges segítenek, de a probléma nagyságrendjéről, okairól, várható következményeiről – szükséges információk híján –nem tudnak beszélni. Kérdésünket, hogy a debreceni fiók ügyfélkörében milyen arányban vannak magánszemélyek, cégek, a banktitokra hivatkozva hárítják el.

Mint a Magyar Nemzeti Bank sajtóközleményében leszögezi, a jogsértések és a bűncselekményi tényállás felderítéséig a Buda Cash ügyfelei nem jogosultak rendelkezni értékpapírjaik és pénzeszközeik felett. Ezen intézkedések visszavonásig, de legfeljebb a jegybanki vizsgálat lezárásáig maradnak életben – teszik hozzá.

HBN