Fociünnepre készül Balmazújváros: a Palermo az ellenfél pénteken

Balogh Norbert is jön a csapattal
Balogh Norbert is jön a csapattal - © Fotó: Getty Images
Balmazújváros – Az elszánt balmazújvárosiak nagy küzdelemre szeretnék késztetni a Palermo játékosait.

Ünnepre készülnek a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő labdarúgói: Feczkó Tamás tanítványai pénteken 18.30-kor (tv: Digisport 1) a Serie A-ban szereplő Palermót látják vendégül, ezzel az összecsapással avatják fel hivatalosan a megszépülő újvárosi stadiont. A Balogh Norbertet is soraiban tudó szicíliai együttes a 16. helyen zárta a pontvadászatot a legutóbbi idényben. A vendégek keretének összértékét a mérvadó transfermarkt.de portál közel 35 millióra taksálja. Davide Ballardini alakulata csütörtökön érkezett meg Magyarországra, az estét az egyik debreceni hotelben töltötték Baloghék.

Elkerülnék a vereséget

– Az igazat megvallva, az angol labdarúgásnak vagyok nagy rajongója, az itáliai ligát a taktikus futball jellemzi, ezért kevésbé követem figyelemmel, ennek ellenére már nagyon várom a kezdő sípszót – kezdte a beszélgetést Fekete Ádám, a hajdúságiak csatára. – Olaszországban sok együttes a 3-5-2-es formációt favorizálja, nem lenne meglepetés, ha a Palermo is ezt a felállást választaná. Néztünk felvételeket az ellenfelünkről, ám nekünk a saját játékunkra kell összpontosítanunk, a különböző játékelemek tökéletesítésére lesz lehetőségünk. A szakmai stáb valószínűleg a keret összes tagjának bizonyítási lehetőséget ad majd.

Sokan állítják, egy felkészülési találkozón nem az eredmény a leglényegesebb, erről kérdeztük a Balmaz csapatkapitányát, Kiss Lászlót.

– Egyetértek a felvetéssel, mégsem szeretnénk vereséget szenvedni. Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, de meg akarjuk nehezíteni a riválisunk dolgát. Kizártnak tartom, hogy az olaszok félvállról vennék a mérkőzést, biztosan odateszik magukat. Az öltözőben a napok múlásával egyre többször került szóba a Palermo. Számunkra ez a kilencven perc jelenti a bajnoki főpróbát, hiszen jövő héten már a Sopron vár ránk a másodosztályban. Egy labdarúgónak mindig felemelő érzés zsúfolt lelátók előtt pályára lépni, így biztosan felejthetetlen élményekkel gazdagodunk – nyilatkozta lapunknak a rutinos védő.

Becsülettel dolgoztak

A balmazújvárosiaknak június végén fejeződött be a vakáció, az elmúlt hetekben nem panaszkodhattak fáradtságra Sigér Dávidék.

– Meglehetősen kemény edzéseken vagyunk túl. Úgy gondolom, idén is egy jó szellemiségű brigád jött össze Balmazújvárosban, bizakodva várhatjuk az NB II-t. Szerencsére nincs okom panaszkodni a formámat illetően, hiszen sikerült betalálnom, valamint gólpasszt is adtam a tesztmeccseken. Remélem hasonló teljesítménnyel tudom segíteni a csapatot a bajnokságban – fogalmazott Fekete.

HBN-Biró Ádám


Szicíliai sasok jönnek a narancssárga feketékhez

Az olasz első osztályú USC Palermo tiszteli meg a pályaavatón Feczkó Tamás csapatát.