videóval

2020.06.09. 12:10

Necces jelenet a Csapó utcán: másodperceken múlt, hogy nem történt baleset

Egy pillanatnyi figyelmetlenségnek is súlyos, vagy akár végzetes következménye lehet, figyelmeztet a rendőrség.

Fotó: YouTube / PoliceHungary

A rendőrkapitányság munkatársai folyamatosan ellenőrzik a városban lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket és azok környezetét, írja a police.hu. Az egyenruhások célja a balesetek megelőzése, a szabályszegők forgalomból kiszűrése és a gyalogosan közlekedők biztonságának védelme.

Az elmúlt napokban a Csapó utca – Csillag utca kereszteződésében rögzített szabálytalanság felvétele jól mutatja, hogy egy pillanatnyi figyelmetlenségnek is súlyos, vagy akár végzetes következménye lehet.

A közlekedési balesetek megelőzéséért legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, ha betartják a szabályokat, óvatosan és figyelmesen közlekednek, emeli ki a rendőrségi közlemény. „Figyeljenek a gyalogosokra, figyeljenek egymásra” – teszik hozzá.

Járművezetőként fontos, hogy mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet, valamint mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárművüket – emlékeztetnek.

Nem is olyan rég a Csapó és a Berek utcák kereszteződésében történt szabálytalanságokról közölt videós összeállítást a rendőrség, az ottani zebrát is figyelmen kívül hagyta néhány sofőr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában