Focisulit tartottak a Barcelonának

Focisulit tartottak a Barcelonának
A rangos klagenfurti tornán ezüstérmet szerzett a DHSE Olasz Focisuli.

Dzsudzsák Balázs, Tisza Tibor, Tőzsér Dániel, Máté Péter, Balogh János után újabb kiváló tehetségek fejlődnek a Debreceni Honvéd SEOlasz Focisuli-nál, akik Klagenfurtban nagy nemzetközi tornán vettek részt. A tizennégy csapatos tornát az SKA Kärnten együttese szervezte, amelyen többek között olyan híres utánpótlás gárdák vettek részt, mint az FC Barcelona, a Bolton Wanderers, az FC Zürich, a Dinamo Zagreb, a Red Bull Salzburg, az SK Sturm Graz, az SK Rapid Wien, az MSK Zilina, a Bravo Ljubljana.
A helyszín a híres klagenfurti aréna volt, amelyet a 2008-as Európa-bajnokságra csinosítottak ki. A debreceniek a csoportmérkőzések során 1–0-ra győztek a Ktn. Aushwall West ellen, majd a legjobb nyolc közé jutásért mindenképpen győzniük kellett a Red Bull Salzburg ellen. Az Olasz Focisuli nagy küzdelemben 2–0-ra győzött, s várhatták a következő ellenfelét. Ez a csapat nem volt más, mint világhírű FC Barcelona korosztályos csapata. A katalánok a félidőben 1–0-ra vezettek, de a debreceni gyerekek nem csak kiegyenlítettek, hanem az utolsó öt percben meg is fordították az eredményt és nyertek 3–1-re. A közönség, annak ellenére, hogy végig a Barcának szurkolt, a meccs végén vastapssal köszöntötte a focisulisokat.
A döntőbe jutásért azzal a Bolton Wanderers csapatával kellett megküzdeniük a cívisvárosiaknak, amely minden mérkőzését fölényesen megnyerte. A találkozó elején 2–0-ra elhúzott a Bolton, ám a szünet előtt kiegyenlítettek a debreceniek. A második félidő elején már 4–2-re vezetett az ellenfél, amikor ismét nagyszerű hajrát vágott ki az Olasz Focisuli és a mérkőzés utolsó másodpercében sikerült döntetlenre hoznia a mérkőzést!
A büntetőrúgások izgalmait a magyarok bírták jobban és bejutottak a döntőbe, ahol az SK Rapid Wien csapata ellen már csak szíve vitte a játékosokat, lábukban egyre kevesebb erő volt, hiszen ez volt ezen a napon a hatodik mérkőzésük. A döntőt az SK Rapid Wien nyerte, de a magyar gyerekek is örömmel vehették át az ezüstérmet, hiszen a legyőzöttek között világhírű klubok utánpótlás együttesei is megtalálhatók.
A tornán szoros kapcsolat alakult ki DHSE és az FC Barcelona között, a két csapat megállapodott abban, hogy a spanyol gárda utánpótlás edzői az ősz folyamán Magyarországra jönnek és továbbképzést tartanak a debreceni trénereknek. HBN
A csapat tagjai: Kártik Zsombor, Szatmári Péter, Nádházi Tamás, Szilágyi Zoltán, Német Kevin, Őri Donát, Bányász Dominik, Daróczi Zoltán, Kovács Péter, Bárány Donát, Gombos Dávid.
Edzők: Szabó László és Harcsa Csaba