FOCI VB: Megbüntették Jimmy Jump-ot

260 dollár pénzbüntetésre ítélte egy dél-afrikai bíróság hétfőn Jimmy Jump-ot, aki azt állítja magáról, hogy hivatásos rendbontó.

A 36 éves katalán férfi azért került a foci világbajnokság idejére felállított különleges bíróságok egyike elé, mert a vasárnapi döntő előtt beszaladt a pályára, és megérintette a világkupát, mielőtt a biztonságiak leteperték és elvitték.

A Star című dél-afrikai lap szerint a vasárnapi akció után azzal a váddal állították bíróság elé, hogy tiltott területre hatolt be, és megpróbálta ellopni a Világkupát. Lopási kísérletről azonban szó sem volt. Jimmy Jump csupán meg akarta süvegelni a kupát egy hagyományos spanyol sapkával. – állítja barátja, Alex Sola.

Sola szerint Jimmy Jump, vagyis polgári nevén Jaume Marquet Cot a szabadság híve, mert azt akarja, hogy mindenki szabad legyen. A hivatás rendbontó honlapja szerint ő csak el akarja rontani a fő sportesemények ünnepi hangulatát, és így akar híressé válni. Számos rendbontása volt már.

Az egyik leghíresebb korábbi “beugrása” 2004. július 4-én történt, amikor a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében Görögország és Portugália játszott egymással. Beszaladt a pályára, majd egy FC Barcelona-zászlót dobott a portugálok csapatkapitányának, Luís Figonak az arcába. Mindezt azért, mert Figo 2000-ban a katalánok legfőbb riválisához, a Real Madridhoz igazolt. Jimmy Jump az évben átszaladt a Formula-1-es Spanyol Nagydíj rajtvonalán a verseny közben. Saját bevallása szerint a legfontosabb esemény, amire “beugrott”, a 2005. november 19-i, a Real Madrid és az FC Barcelona közötti La Liga mérkőzés volt.

– Független Hírügynökség –