FOCI-VB: Honfitársuk foszthatta ki az uruguayi sportolók hotelszobáját

Tizenkétezer dollárnyi készpénzt loptak el két uruguayi labdarúgó fokvárosi hotelszobájából – jelentették a dél-afrikai lapok vasárnap.

A helyi rendőrség azonban azt közölte, hogy a futballcsapat nem tett feljelentést a hatóságoknál, médiajelentések szerint ugyanis a rabló a saját delegációjuk tagja volt. Ezt azonban az uruguayi labdarúgó-szövetség cáfolta.

A helyi rendőrség szóvivője, Sally de Beer szerint Ernesto Rodriguez és Daniel Marotta szobájába péntek este törtek be, miközben a sportolók 0-0-ás döntetlenre végződő meccset játszottak Franciaország ellen. A Weekend Argus és a Cape Times jelentése szerint Rodrigeztől 4000 dollárt, míg Marottától 8000 dollárt loptak el.

Nem akartak feljelentést tenni

“Péntek este kaptuk a hívást az uruguayi delegációtól, hogy rablás történt a szállodásban” – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy miután a rendőrök a helyszínre érkeztek, a dél-amerikaiak már nem akartak feljelentést tenni. A szóvivő ugyanakkor további részletekre nem tért ki.

A Sunday Times című napilap viszont úgy tudja, a hotel biztonsági kamerájának felvételéről az derült ki, hogy a két sportoló szobájában az uruguayi delegáció egyik tagja járt, amíg a focisták a meccsen voltak.

Ezt azonban az uruguayi labdarúgó-szövetség (AUF) elnöke, Sebastian Bauza azonnal cáfolta. Ráadásul szerinte nem is 12 ezer dollár tűnt el, hanem mindössze 4000, és az sem az egyik sportolótól, hanem a delegáció egyik “civil” tagjától.

A világ egyik legrosszabb bűnözési rátájával rendelkező Dél-Afrikai Köztársaságban rendezett labdarúgó-világbajnokság idejére több tízezer fős rendőri erősítés érkezett Fokvárosba.

Ők sem tudták azonban megakadályozni a számos rablást, amiket különböző nemzetiségű sportolók, újságírók és focirajongók ellen követtek el az elmúlt napokban.