FOCI VB – Egyelőre nem fújhatják meg a monstre vuvuzelát

A dél-afrikai labdarúgó világbajnokság illetékesei egyelőre nem engedélyezik, hogy megfújják azt a hatalmas vuvuzelát, amelyet Fokváros egyik bevásárlóközpontjánál állították ki – számolt be róla a helyi média vasárnap.

A helyi hatóságok attól tartanak ugyanis, hogy a világ legnagyobb vuvuzelájának tartott, 37 méter hosszú darázskürtnek akkora hangereje lenne, hogy az megbénítaná a fokvárosi forgalmat. “A hangszer nagyon hangos” – nyilatkozta a dél-afrikai Sunday Times-nak a monstre vuvuzela egyik készítője, aki azt reméli, hogy később majd bevethetik a hatalmas hangszert. Szerinte “talán a labdarúgó világbajnokság döntőjén, vagy az elődöntőn megfújhatják a darázskürtöt.”

 

Nagy vitát váltottak ki

A vuvuzelák már eddig is nagy vitát váltottak ki a futball-vb során: még a szokásos méretű darázskürtök is több decibellel szólnak, mint egy dobpergés vagy egy láncfűrész. A meccsek közvetítésekor is többen panaszkodtak arra, hogy elviselhetetlen a vuvuzelák hangja. Egy német cég olyan szerkezetet fejlesztettek ki, amely csökkenti a vuvuzelák “duruzsolását” az élő közvetítésekkor.

Címkék: , ,