FOCI-VB – A brit miniszterelnök mélyen csalódott

“Mélyen csalódott” a brit miniszterelnök az Anglia-Németország világbajnoki nyolcaddöntő miatt – erről maga David Cameron beszélt vasárnap este Torontóban, ahol a G20-as csúcstalálkozón tartózkodó Angela Merkel német kancellárral együtt megtekintette az angol válogatott 1-4-es vereségét hozó mérkőzés második félidejét.

“Mélyen csalódott vagyok. Néztem a meccset. Minden meccset megnéztem” – mondta a brit kormányfő a találkozó után újságíróknak, gyorsan hozzátéve, hogy a német csapat ugyanakkor “nagyon jól” játszott. “Van néhány kérdésünk, és az országban mindenki nagyon csalódott” – fogalmazott, utalva arra, hogy a meg nem adott angol góllal kapcsolatban lennének kérdései.

Az AFP egy angliai forrása szerint egyébként Angela Merkel is egyetértett brit kollégájával abban, hogy Frank Lampard gólját meg kellett volna adnia a bírónak az angol csapatnak. “Nagyon sajnálkozott, nagyon kedves volt” – foglalta össze a brit illető a német kancellár viselkedését, hozzátéve, hogy a két politikus jó hangulatban nézte meg a meccset.

A mérkőzés után nyilatkozó Angela Merkel ugyanakkor nem rejtette el a német győzelem felett érzett örömét. “Csak annyit mondhatok a német csapatnak, hogy csak így tovább – nagyszerű volt. Minden tökéletesen ment ma a fejekben és a lábakban is” – fogalmazott, kitérve arra is, hogy Cameron a meccs után természetesen gratulált neki a német győzelemhez.

A két régi rivális csapat legutóbb 1990-ben találkozott labdarúgó-világbajnokságon. Akkor az elődöntőben került össze a két válogatott, és a mérkőzés végül büntetőkkel dőlt el, a későbbi világbajnok Németország továbbjutását hozva.

– Független Hírügynökség –