FOCI-VB – Új-zélandi tévések a világbajnokság újabb áldozatai

70 ezer dollár összértékű felszerelést loptak el egy új-zélandi televíziós stábtól a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon – jelentette be vasárnap a helyi rendőrség.

A sporteseményen nem ez az első tolvajlás, korábban már más újságíróktól, sportolóktól és szurkolóktól is loptak el pénzt és értéktárgyakat.

A TVNZ tájékoztatása szerint munkatársaik egy rustenburgi szállodában szálltak meg, és miközben egy étteremben vacsoráztak, a rablók egy vasrúddal feltörték a szobájukat és elvitték a felszerelésük egy részét. A tolvajok egyebek mellett egy kamerát, hang- és világítástechnikai felszereléseket, műholdas berendezést és egy notebookot vittek magukkal, összesen 70 ezer dollár értékben. A dél-afrikai rendőrség megerősítette a betörés hírét, hozzátéve, hogy az újságírók feljelentést tettek az ügyben.

A világbajnokság kezdete óta nem ez az első eset, hogy tolvajok nehezítik az újságírók életét: a múlt héten kínai újságírók estek fegyveres rablás áldozatául, de szintén fegyveresek rabolták ki portugál újságírók egyik szállodai szobáját is. Az igen magas bűnözési rátával rendelkező Dél-Afrikai Köztársaságban emellett több labdarúgótól is szurkolótól is loptak el értékeket a sportesemény kezdete óta.

Címkék: , , , ,