Foci VB – Megdőlt és meg is szakadt a rekord

Foci VB –  Megdőlt és meg is szakadt a rekord
Labdarúgás – Svájc és Chile találkozója utóbbiak 1–0-s győzelmével zárult hétfő délután a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon, miközben a svájciak megdöntötték a góltalansági rekordot.

Nem hozott izgalmas játékot a találkozó első félideje. A svájciak elsősorban a védekezésre összpontosítottak, a chileiek pedig kialakítottak ugyan egy-két helyzetet, de nem sikerült bevenniük a svájciak kapuját.

Az első félóra végén aztán kiállították a helvétek közül Behramit, s csapata ezután – ha lehetséges – még jobban behúzódott. A dél-amerikaiak távoli lövésekkel próbálkoztak, eredmény nélkül, így 0–0 volt az állás a szünetben. A második játékrész elején gólt szereztek a chileiek – csakhogy hiába, mert les miatt – jogosan – érvénytelenítette a találatot a játékvezető.

Megszakadt a góltalansági rekord

Ezután is a latin-amerikaiak domináltak, s negyedórával a vége előtt megszerezték a vezetést: Paredes beadását González fejelte be a hálóba. Kár, hogy Paredes lesről indult…

Ezzel meg is szakadt az a góltalansági rekord, amelyet néhány perccel korábban a svájciak megdöntöttek: a korábbi öt világbajnoki meccsükön nem kaptak gólt, s így – a hétfői találkozót is beleszámítva – összesen 559 percen át „szűz” maradt a kapujuk vébé-összecsapásokon. A hátralévő percekben még két nagy helyzete is volt Chilének, ám a svájciak is rákapcsoltak, és a végén akár egyenlíthettek is volna, de Dediyok lövése a kapu mellé ment: végül győztek a chileiek 1–0-ra.

Chile–Svájc 1–0 (0–0)

Nelson Mandela Bay Stadion, 34 ezer 872 néző, v.: al-Gamdi (szaúdi). Chile: Bravo – Isla, Medel, Ponce, Vidal (M. Gonzalez, a szünetben) – Carmona, Jara, M. Fernandez (Paredes, 65.) – H. Suazo (Valdivia, a szünetben), Beausejour, Sanchez. Svájc: Benaglio – Lichtsteiner, Grichting, Von Bergen, Ziegler – Behrami, Inler, Huggel, G. Fernandes (Bunjaku, 77.) – Frei (Barnetta, 42.), Nkufo (Derdiyok, 68.). Gólszerző: M. Gonzalez (75.). Sárga lap: H. Suazo (2.), Carmona (22.), Ponce (25.), M. Fernandez (60.), Medel (61.), Valdivia (92.), illetve Nkufo (18.), Barnetta (48.), Inler (60.). Piros lap: Behrami (31.).

 

Hírek a foci vb- ről

Címkék: , , , ,