Fékteszt bemutató Debrecenben

Baumgartner Zsolt Formula I-es, és Turi Tamás többszörös magyar bajnok rallyversenyző fékteszt bemutatót tart Debrecenben a Csapó utcán.

Az országban elsőként Debrecenben a Csapó-Pacsirta utcák kereszteződésében  készült el a legelső Living Road csúszásgátló útburkolati rendszer. Ez a rendszer fontos szerepet játszik az időben való észlelésben, valamint a csúszós, vizes közúton segít a rácsúszásos, illetve gázolásos balesetek elkerülésben. A csúszásgátló rendszer felületi érdességének köszönhetően, közel a felére csökkenti a féktávolságot vészfékezés esetén. Felületi érdességének és színskálájának köszönhetően, 70%-kal jobban észlelhető.

A két versenyző a holnapi bemutatón szemlélteti, hogy mekkora fékút csökkenés várható a már kiépített vizes csúszásgátló felületen, a hagyományos útaszfalttal szemben.

Lezárásokra számítsanak

Bemutató időpontja: 2010. június 25. (péntek) 10.00 óra Bemutató helye: Debrecen, Csapó utca és Pacsirta utca kereszteződése

A bemutató idején várhatóan:  10.00 és 10.30 között Debrecenben a Csapó utca, Burgundia utca és Árpád tér közötti szakasza a forgalom elől lezárásra kerül, a Csapó utca Árpád tér kereszteződésénél és a Csapó utca-Burgundia utca kereszteződésében forgalomterelés lesz..  Ebben az időszakban a Csapó utca – Pacsirta utca, Csapó utca -Csillag utca, Csapó utca- Bercsényi utca, Csapó utca- Senyei Oláh utca és a Csapó utca – Berek utca kereszteződésében zárás lesz.

 

Forrás: Hajdú Police