Fizetős lehet több debreceni parkoló is

Akt.:
Fizetős lehet több debreceni parkoló is
© Illusztráció: HBN-archív
Debrecen – Miközben a parkolási tarifák jövőre sem emelkednek, a városban a parkolókat üzemeltető önkormányzati tulajdonú DV Parking Kft. azt kéri a legközelebb csütörtökön ülésező közgyűléstől, hogy 2016. január 1-től vonják be a kiemelt fizetős parkoló övezetbe a Burgundia-Blaháné utca és a Kossuth utca közötti szervizúton található 65 darab parkolóhelyet.

Az indoklás szerint a terület telítettsége minden napszakban meghaladja a 70 százalékot. Az előterjesztésben az is szerepel, hogy a DV Parking Kft. jövőre is az általa havonta beszedett parkolási díj 30 százalékát, valamint a pótdíjak behajtásából származó bevételének a 13 százalékát utalja át az önkormányzatnak.

HBN


Téli parkolóbérlet jöhet

Amennyiben a csütörtöki közgyűlés jóváhagyja, bevezetik a téli parkoló bérletet, melyet azoknak ajánlanak, akik a leghidegebb időszakban csak ritkán használják autójukat. A javaslat szerint az új bérlettípus a Kölcsey Központ mélygarázsá­ba lenne érvényes. A tárolt járművek havonta maximum 4 alkalommal hagyhatnák el az épületet. A november 1 és február 28-a között használható téli bérletnek két formája lenne. A 4 hónapra érvényes 30 ezer forintba, a 2 hónapra jó pedig 15 ezer forintba kerülne. Ugyanakkor a nyugati kiskörút második szakaszának megépülése miatt kivonnák a fizetős zónából a Miklós, a Nemzetőr és a Szalkai utcát. (Uniós pénzből megvalósuló útépítések esetén az adott szakaszon 5 évig tilos pénzt kérni a parkolásért.) A Nagy­állomás érkezési oldala is kikerül az övezetből, mert csak autóbuszok és taxik használhatják.
hirdetés