Finom ételek és tartalmas programok Hajdúböszörményben

Akt.:
Finom ételek és tartalmas programok Hajdúböszörményben
Hajdúböszörmény – Dísznövény és Ízek fesztiválját rendezte meg Hajdúböszörmény főterén a város.

– Virágok nélkül lehet élni, de nem érdemes- mondta Molnárné Mezei Katalin, aki rendszeres résztvevője a Dísznövény és Ízek fesztiváljának. A mostani, kilencediket sem hagyta ki, melyet a Hajdú 400 Hagyományőrző, Kertészeti és Kulturális Egyesület rendezett a Bocskai téren, május 19-én.

1l2a4795
Fotó: Matey István

Fodor Pálné főszervező elmondta, az idén „ A fesztivál szeme” nevet viselő sütemény elkészítése a fő attrakció. Mindenkinek örömöt okoz, ha sokan kíváncsiak a rendezvényre. Évről-évre egyre több az érdeklődő, ami egyfajta visszaigazolást is jelent. – „Virágbolond” vagyok – mondta, nem kis öniróniával.

Lévai Márton azért látogatott el a rendezvényre, mert jól érzi magát, ha ismerőssel találkozhat, szót válthat. Ő is azok közé tartozik, akik szeretnek gyönyörködni a virágokban, persze a kulináris élvezetek sem hagyják hidegen. A bográcsban főtt ételek, különösképpen a marhapörkölt tartozik a kedvencei közé.

Kapusi Sándor évről-évre nyomon követi a rendezvényt. – Most is úgy alakítottam a dolgaimat, hogy itt lehessek. -Kíváncsi vagyok, hogy milyen újdonságokkal találkozhatok majd a virágok között- mondta érdeklődően. Több kedvence is van, nem akart egyet sem kiemelni: az évelő szép virágokat szereti.

Török István a feleségével érkezett Hajdúvidről. A virágok mellett a gasztronómia is a kedvencei közé tartozik. Maga is szívesen fog főzőkanalat alkalomadtán, s mint hajdúsági embernek, mi is lehetne más a kedvence, mint a birkapörkölt.

A rendezvényen a szórakoztató programok kedvelői sem maradtak „éhen”.

Böszörményben egész nap volt „valami” a levegőben: a virágok és az ételek különös illat kavalkádja adta meg a hangulatot az érdeklődőknek.

– Gargya Imre –