„Finn módszeres” ellenőrzések Hajdú-Bihar megyében

„Finn módszeres” ellenőrzések Hajdú-Bihar megyében
„Finn módszeres” ellenőrzések Hajdú-Bihar megyében - © Fotó: Police.hu
Hajdú-Bihar – A hajdúböszörményi és a hajdúnánási rendőrök a balesetek megelőzése és a szabálysértők forgalomból történő kiszűrése érdekében ellenőriztek.

A hajdúböszörményi rendőrök június 5-én az ittas járművezetők kiszűrése és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében „Finn módszeres” ellenőrzést végeztek. A módszer lényege, hogy egy előre kiválasztott helyszínen, több rendőr bevonásával, egyidejűleg, rövid idő alatt történik meg a gépjárművezetők ellenőrzése, mivel a közúti kontroll elsődleges célja az ittas járművezetők kiszűrése. A rendőrök 65 járművezetőt ellenőriztek, akik közül egy esetben mutatott pozitív értéket az alkoholszonda. A sofőrrel szemben büntetőeljárást kezdeményeztek az egyenruhások.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság munkatársai az ittas járművezetők kiszűrése és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében 2018. június 6-án végeztek ittasság-ellenőrzést. A rendőrök az ellenőrzés ideje alatt összesen 363 járművezetővel szemben alkalmaztak alkoholszondát, amely egy gépjárművezető és egy kerékpáros esetében mutatott pozitív értéket. Velük szemben büntető-, illetve szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

A jövőben továbbra is számítani lehet hasonló ellenőrzésekre Hajdú-Bihar megye közútjain. A rendőrség ismételten felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak alkoholt! Aki ittas állapotban vezet, amellett, hogy a saját és a többi közlekedő testi épségét kockáztatja, szankcióra is számíthat. Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –