„Finn módszeres” ellenőrzés Berettyóújfaluban

Akt.:
„Finn módszeres” ellenőrzés Berettyóújfaluban
© Fotó: police.hu
Berettyóújfalu – A rendőrök ellenőrzésének célja az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése, és a közúti balesetek megelőzése volt.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársai 2017. május 5-én az ittas járművezetők kiszűrése és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében „Finn módszeres” ellenőrzést végeztek Berettyóújfalu belterületén, valamint a 42-es, és 47-es számú főutakon. A módszer lényege, hogy egy előre kiválasztott helyszínen, több rendőr bevonásával, egyidejűleg, nagyon rövid idő alatt történik meg a gépjárművezetők ellenőrzése, mivel a közúti kontroll csak a járművezetők ittasságára korlátozódik. A rendőrök 381 járművezetőt ellenőriztek, akik közül két gépjárművezetőnél mutatott pozitív értéket az alkoholszonda. Velük szemben eljárást indítottak a rendőrök. A rendőrök az ellenőrzés során intézkedtek gyermekbiztonsági rendszer és biztonsági öv használatának elmulasztása, valamint menetokmányokkal kapcsolatos szabálysértések miatt is.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét a felelős, szabálykövető közlekedésre!

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .