Finisben az újszentmargitai napközi renoválása

Ilyen lesz, ha elkészül
Ilyen lesz, ha elkészül - © Forrás: Magánarchívum
Újszentmargita - Az utolsó simításokat végzik a napközinek is otthont adó nagy épületkomplexumban az építők, ahol óvoda, bölcsőde, 400 adagos konyha és családsegítő szolgálat működik. Ezek felújítására az elmúlt években több ütemben csaknem 250 millió forintot költött az önkormányzat – ismertette Csetneki Csaba, a település polgármestere.

Elmondta: a korszerűsítés utolsó elemeként most a családsegítő és a 120 gyerek befogadására alkalmas napközi épületrészének a külső rendbetételét végezték el. Új tetőt kapott a ház, kicserélték az ajtókat, az ablakokat, szigetelték a falakat, festettek, új járdákat, parkolót alakítottak ki.
Mivel erre már nem volt pénze a település önkormányzatának és pályázati összeghez sem jutottak, kormányzati hozzájárulással 32 millió forint hitelt vettek fel, melyhez 3 millió forint önerőt tettek hozzá.

Csetneki Csaba arról is beszámolt, hogy a beruházást tavasszal szeretnék lezárni. Az önkormányzat akkor már a saját forrásból a napközi udvarán kis parkot alakít ki, ahol díszkivilágítás is lesz.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés