Filmzenék csillagai lesznek Mága Zoltán “vendégei”

Mága Zoltán
Mága Zoltán - © Fotó: HBN-archív
Debrecen – Generációk és nemzetek szívét-lelkét összekötő koncertet tart Mága Zoltán augusztus 19-én.

Augusztus 19-én éjszaka nemcsak a Nagytemplom fölött ragyognak majd a csillagok, hanem este tíz órától Mága Zoltán és világhírű vendégei jóvoltából beköltöznek a templom falai közé is.

A „Filmzenék csillagai” címet viselő koncerten Ennio Morricone, John Williams, Nino Rota, Andrew Lloyd Webber alkotásai mellett Seress Rezső, Dés László és Dankó Pista szerzeményei is felcsendülnek.

– Egész pályafutásom során az volt a célom, hogy a zene erejével hidakat építsek az emberek között. A több nemzet és több generáció szívét-lelkét megszólító filmzenék összehoznak bennünket – fogalmazott Mága Zoltán.

– Az Operettszínházban indult útjára a filmzenés koncertsorozatunk. Olyan nagy nevű művészek lépnek színpadra, mint Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész, Kiss B. Atilla operaénekes, Nyári Károly zongoraművész, Szulák Andrea színművész. A lányom és a kisfiam is csatlakozik hozzánk, szimfonikus zenekar kíséretében, s az idézett filmekből vetítünk ki részleteket – árult el titkokat a különleges koncertről a Prima primissima-díjas művész, akinek Filmzenék Csillagai című lemeze tíz éve jelent meg, s többszörös platina­lemez lett. A koncerten több, mint húsz melódiát, köztük A keresztapa, A Profi és a Schindler listája főcímdalát, a Love Story, a Szomorú vasárnap, az Evita és a Titanic slágereit hallhatja a közönség.

HBN