Fiktív befektetésekkel bűnöztek

Fiktív befektetésekkel bűnöztek
Hajdú-Bihar – Több mint félszáz sértettet ejtettek tévedésbe azok a férfiak, akik ellen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vádemelést javasol.


A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya nyomozást folytatott K. Béla 58 éves debreceni lakos és K. Csaba 47 éves újszászi lakos ellen csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A férfiak 2010 decemberétől 2013 februárjáig több mint félszáz sértettet ejtettek tévedésbe és károsítottak meg az általuk kínált kedvező hozamot ígérő befektetések, tőzsdei ügyletek ajánlataival. A nyomozás során kiderült, hogy egyáltalán nem végeztek tőzsdei kereskedést és a károsultak által befizetett több száz milliós összeget saját céljaikra használták fel.

A nyomozóhatóság kezdeményezésére a Debreceni Járásbíróság 2013. február 27-én elrendelte K. Béla előzetes letartóztatását.
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya 2014. július 15-én befejezte a nyomozást és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –