Figyelő „gépszemek” érkeznek

Az Emőd tó sétánya már látta kárát a vandáloknak
Az Emőd tó sétánya már látta kárát a vandáloknak - © Fotó: Fabók Ágnes
Nádudvar – Huszonöt helyre telepítene térfigyelő kamerákat a nádudvari önkormányzat.

Mindenki örömmel látta, hogy az egykor elhanyagolt Emőd tó előbb csak a körülötte lévő „dzsungeltől” szabadult meg, majd kimélyítették, alakították, s végül jó egy évnyi munka nyomán megszépült.

A tó köré fából építettek mutatós sétányt, ami esős időben is biztosítja, hogy kényelmesen körbe lehessen járni a templom és az iskola szomszédságában lévő tavat. Az öröm azonban nem tartott sokáig, már az átadás előtt láthatóak voltak a vandálok nyomai. Azóta a helyzet csak tovább romlott, folyamatosan kitörik, színes festékszóróval lefújják a gyermekek biztonságát szolgáló korlátokat. A fapalló szélén lévő szegélyt pedig már csak nyomokban lehet látni, mert rendre lerugdossák azokat. Ezt elégelte meg a város vezetősége, akik a rendőrséggel konzultálva úgy döntöttek, a legjobb megoldást térfigyelő kamerák felszerelése jelenti majd. Erről a szándékról az áprilisi közgyűlésen szavaztak, a napokban kiadott polgármesteri tájékoztatóból pedig már az is kiderült, hogy hová szerelnék fel a „gépszemeket”.

Jutna mindenhová

– Pályázatot nyújtottunk be a Belügyminisztériumhoz huszonöt térfigyelő kamera beszerzésére – tájékoztat Beke Imre polgármester, hozzátéve: ugyan a kamerák nem nyújtanak teljes körű védelmet a rongálások ellen, de segítségükkel könnyebb lesz a bűnelkövetők kézre kerítése, s a jogos felelősségre vonása. Az Emőd tó mellett térfigyelőt telepítenének a főút Püspökladány felőli végére, sőt a temető bejáratához is (a teljes listát keretes írásunkba olvashatják).

HBN