Figyelmetlen volt a sofőr, egy ember meghalt a debreceni balesetben

A baleset a Nagyerdei körúton történt
A baleset a Nagyerdei körúton történt - © Fotó: Matey István
Debrecen – Az egyik utas a kórházba szállítás után életét vesztette, de a vétlen sofőrök is megsérültek. Vádemelés a januári baleset ügyében.

A kevés vezetői tapasztalattal rendelkező vádlott 2017. január 11-én 15 óra 30 perc körüli időpontban Debrecen egyik forgalmas városrészében közlekedett az általa vezetett személygépkocsival.

Haladása során az egyik útkereszteződésben elhelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtábla utasítása ellenére nem állt meg, csupán lassított és ily módon haladt be az útkereszteződésbe, ahonnan egyenesen szándékozott továbbmenni, azonban nagyfokú figyelmetlensége miatt nem adott elsőbbséget a neki jobbról érkező, a sértett által vezetett személygépkocsinak, ezért a jármű hátsó részének ütközött. A szabályosan közlekedő sértett ennek folytán elveszítette a jármű feletti uralmát, átsodródott a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol nekiütközött az ott szabályosan haladó gépjárműnek.

ba333

Fotó: Matey István

Az ütközések következtében a sértett által vezetett gépjármű jobb oldali hátsó ülésén utasként tartózkodó személy olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy röviddel a kórházba szállítását követően meghalt.

A vétlen sofőrök is megsérültek, egyiküknek csonttöréses és zúzódásos 8 napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek, míg a másik gépjármű vezetője 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A vádlott cselekményével a KRESZ-nek az útkereszteződésben előírt megállási és elsőbbségadási kötelezettséget rögzítő rendelkezését szegte meg.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a szabadlábon védekező vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon – áll az ügyészség közleményében. A vádiratban felfüggesztett fogház és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt.


Súlyos baleset a Nagyerdei körúton

Nem adott elsőbbséget a védett úton érkező Daewoonak egy az Oláh Gábor utca felől érkező Audi szerda délután a Nagyerdei körúton, így az a kisautót átlökte a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött egy Citroennel. A balesetben a Daewoo egyik utasa súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett.