Figyelem, változik a parkolási rend a virágkarnevál környékén

Akt.:
Oldtimerek felvonulása a 2017-es virágkarneválon
Oldtimerek felvonulása a 2017-es virágkarneválon - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Jó, ha tudja, hogy ne érje meglepetés. A Debreceni Közterület Felügyelet közleménye.

Augusztus 20-án rendezik meg a 49. Debreceni Virágkarnevált. A Debreceni Közterület Felügyelet közleményben értesíti a gépjárművezetőket, valamint a rendezvényre látogató vendégeket, hogy a Debreceni Rendőrkapitányság vezetője határozatban ideiglenes közlekedésrendészeti intézkedést rendelt el a 49. Debreceni Virágkarnevál és kapcsolódó rendezvényeinek zavartalan lebonyolítása érdekében – olvasható a közterület-felügyelet közleményében. A híradásból kiderül: a határozat értelmében augusztus 17-én 12 órától augusztus 21-én előreláthatólag hajnali 2 óráig az Egyetem sugárút Egyetem tér és a Komlóssy utca közötti szakaszán megállni és várakozni tilos.

Augusztus 19-én 16 órától előreláthatólag augusztus 21-én 22 óráig az Piac utca mindkét oldalán Szent Anna utca és Kossuth tér közötti szakaszán megállni és várakozni tilos.

Augusztus 19-én 16.00 órától előreláthatólag – a karneváli menet elhaladásáig – augusztus 20-án 12.00 óráig a Petőfi téren az Erzsébet utcától a Holló János utcáig, a Piac utcán a Holló János utcától a Szent Anna utcáig, a Kossuth téren, a Kálvin téren, a Péterfia utcán a Kálvin tértől a Hunyadi utcáig, valamint a Hatvan utcán a Kossuth tértől a Pásti utcáig megállni és várakozni tilos.

Augusztus 19-én 16 órától augusztus 20-án 13 óráig a Déri tér mindkét oldalán, valamint a Múzeum utcán, a Bethlen utcán a Hatvan utcától a Hunyadi utcáig, a Hunyadi utcán a Péterfia utcától a Bethlen utcáig, a Mester utcán a Csemete utcától a Bethlen utcáig, a Honvéd utcán a Bethlen utcától a Péterfia utcáig és Viola utcáig, a Bethlen utcán a Hunyadi utcától a Honvéd utcáig megállni és várakozni tilos.

Augusztus 19-én 16 órától előreláthatólag – a karneváli menet elhaladásáig – augusztus 20-án 13 óráig Egyetem sgt. Honvéd utca és Füredi út, valamint a Füredi út és Egyetem tér közötti szakaszán, majd 13 órától Egyetem sgt. Füredi út és Egyetem tér közötti szakaszán előreláthatólag- a tűzijáték végéig – 22.30 óráig megállni és várakozni tilos.

Augusztus 19-én 16 órától előreláthatólag – a karneváli menet elhaladásáig – augusztus 20-án 12 óráig a Bajcsy Zsilinszky utcán, a Piac utcától a Pásti utcáig, a Darabos utcán, a Hunyadi utcától a Kálvin térig, a Füvészkert utcán, valamint a Múzeum utcán a Fűvészkert utcától a Déri térig megállni és várakozni tilos.

Augusztus 19-én 16 órától előreláthatólag – a tűzijáték végéig – augusztus 20-án 22.30 óráig a Bólyai utca Hatvani István utcától a Dóczy József utcáig, a Nagyerdei körúton a Simonyi úttól az Egyetem térig, a Nagyerdei körúton az Ecetem tértől a Pallagi útig ideértve a Debreceni Egyetem szervizútja mellett kialakított, a Bodega melletti parkolóhelyeken is, a Nagyerdei körúton Pallagi úttól az Ady Endre útig, valamint a Martinovics utcán megállni és várakozni tilos.

Augusztus 19-én 16 órától – az utcabál idején – augusztus 21-én hajnali 2 óráig az a Dóczy József utcán az Egyetem tértől a Békessy Béla utcáig megállni és várakozni tilos.

A Debreceni Közterület Felügyelet felhívja a figyelmet arra is, hogy a fenti útszakaszokon az útburkolati jellel kialakított parkolóhelyek ezen időszakban nem parkolóhelyként funkcionálnak, így a kialakított parkolóhelyeken is megállni és várakozni tilos.

Augusztus 17-én 12 órától az Egyetem sugárúton, az Egyetem tér és Komlóssy utca szakaszán, valamint augusztus 19-én 16 órától a felsorolt útszakaszokon amennyiben a gépjármű szabálytalanul várakozik, úgy a gépjárművét a Debreceni Közterület Felügyelet elszállíttatja a 4030 Debrecen, Vágóhíd u. 10-12. szám alatti telephelyre.

– Debreceni Közterület Felügyelet –


Az 1973-as virágkarneválon
Debrecen - A fesztivál ötlete a Genfi-tónál fogalmazódott meg Béres András néprajzkutatóban. Az 1960-as években a Hajdú-bihari Napló hasábjain vitaindító sorozat indult arról, hogy milyen nagyobb rendezvényeket kellene Debrecenben létrehozni annak érdekében, hogy növeljék a város országos vagy ...

Fotó: DKV
Debrecen - Az augusztus 20-ai rendezvényekhez bekapcsolódva a DKV Zrt. újra útjára indítja a zenés villamost. Az előző évekhez hasonlóan idén is zenekarok szórakoztatják élőzenével a közönséget. Idén mindkét villamos vonalon, három körön át zakatol a karneváli villamos augusztus 20-án. A villa...