Figyelem, nem az E.ON-tól jönnek a gyanús hívások

A kép illusztráció
A kép illusztráció
Debrecen – Az ismeretlenek zárópecsét-hiányról és szabálytalan vételezésről beszélnek a telefonban. A vállalatcsoport azonnali vizsgálatot indított.

Visszaélés-gyanús telefonhívásokat észlelt az E.ON a Tiszántúlon és a Dunántúlon is. Az elmúlt napokban több olyan jelzés érkezett az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. és az E.ON Észak-dunántúli Áramszolgáltató Zrt. felhasználói részéről, hogy ismeretlenek a vállalat képviseletében eljáró személynek kiadva magukat, minősíthetetlen hangnemben és fenyegető üzenetekkel keresik meg a felhasználókat. Az E.ON fokozott óvatosságra hívja fel felhasználóit a visszaélés-gyanús, +36/60-as és +36/50-es kezdetű hívószámokról érkező megkeresések esetén – olvasható az E.ON közleményében.

Az elmúlt napokban az E.ON ügyfélszolgálatánál számos tiszántúli és dunántúli panaszos felhasználó jelentkezett, hogy magukat az E.ON képviseletében eljáróként feltüntető, ismeretlen személyek telefonon, fenyegetőző hangnemben zárópecsét-hiányra vagy szabálytalan vételezésre hivatkozva kötbér érvényesítést és kikapcsolást helyeztek kilátásba. A megkeresések a +36/60-221-626, +36/60-221-627, +36/60-221-628, +36/60-221-614, +36/60-171-120, +36/50-322-216 és a +36/50-292-216 telefonszámokról érkeztek.

A közleményből kiderül: a vállalatcsoport azonnali vizsgálatot indított, melynek keretében leellenőrizték és megállapították, hogy az adott felhasználóknál nem volt szabálytalan vételezés vagy folyamatban lévő vizsgálat, a megjelölt felhasználási helyeket rendben találták.

A vállalatcsoport felhívja a lakosság figyelmét, hogy a +36/60-as és +36/50-es kezdetű hívószámokról érkező telefonos megkeresések nem az E.ON részéről történnek. Fokozott óvatosságra inti a felhasználókat, felhívva a figyelmet arra, hogy az ilyen jellegű hívásokban személyes, illetve felhasználási hellyel kapcsolatos adataikat kérésre se adják meg.


Illusztráció: police.hu
Hajdú-Bihar - A telefonos csalók sajnos bármikor, bárkire lecsaphatnak, trükkjeik tárháza pedig kifogyhatatlan, újabb és újabb hamis állításokat találnak ki, amivel megpróbálják becsapni a gyanútlan embereket. Most újabb trükkel próbálkoztak. Az elmúlt napon érkezett bejelentés szerint egy férfit...

Címkék: , , ,