Fideszes interpelláció Mesterházy Attila kijelentésérõl

Interpellációban kérdezi hétfőn a Fidesz Székely Tamás egészségügyi minisztert illetve rajta keresztül az MSZP-frakciót arról, hogy egyetértenek-e Mesterházy Attila orvosokkal kapcsolatos kijelentésével – közölte budapesti sajtótájékoztatóján vasárnap Pesti Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje január 31-én, egy nyilvános fórumon úgy fogalmazott: “Vajon rábízhatja-e magát egy közismerten baloldali érzelmű beteg egy úgymond netán jobboldali gondolkodású orvosra?”.

A Fidesznél úgy gondolták, hogy Mesterházy Attila bocsánatot kér kijelentése miatt, ezzel szemben még Kökény Mihály, az MSZP egészségügyi szakpolitikusa is azt mondta: a Fidesz szerintük rosszul értelmezi a szocialisták miniszterelnök-jelöltjének kijelentését – mondta Pesti Imre. A fideszes képviselő hozzátette, hogy az MSZP sem határolódott el Mesterházy Attila kijelentésétől. “Az őszödi mentalitás tovább él, ezt folytatja a miniszterelnök-jelölt és a szocialista párt is” – fogalmazott.

A bocsánatkérések elmaradása miatt döntött úgy a Fidesz, hogy hétfőn interpellációban kérdezi a parlamentben Székely Tamás egészségügyi minisztert illetve a szocialista frakciót arról, hogy azonosultak-e Mesterházy Attila január végi kijelentésével – mondta Pesti Imre.