Fidesz: vége a magánérdek mentén született kormánydöntések korának

A Fidesz véglegesen véget vet a korrupciónak, a közpénzek “lenyúlásának” és a magánérdekek mentén született kormánydöntéseknek – fogalmazott szerdai sajtótájékoztatóján Balsai István, a párt elnöki stábjának jogi igazgatója.

A politikus szerint a Fidesz kormányzása alatt egy ügyet sem hagy kivizsgálatlanul, ahol lopást, vagy lopási szándékot sejtenek. Hozzátette: a következő kormány a közérdeket és a közrendet állítja a központba.

Balsai István úgy fogalmazott: az Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél kirobbant botrány és Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök kihallgatása “méltó” lezárása a nyolc év szocialista regnálásának, ami a korrupcióról, a közpénzek “lenyúlásáról” és a magánérdekek mentén hozott kormánydöntésekről szólt. Hozzátette: talicskával tolták ki a pénzt a fővárosból és a nagy állami beruházásokból. A Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója elmondta: egyetlen ügyet sem hagynak kivizsgálatlanul ahol lopást, vagy annak szándékát sejtik, illetve politikai jóváhagyásról vagy utasításról van szó.

A politikus szerint bebizonyosodott, hogy a BKV mellett az FKF is kifizetőhely volt, Sukorón pedig csak az ellenzéknek és az ügyészségnek köszönhető, hogy nem történt meg a közvagyon botrányos ellopása. Balsai István elmondta: bár Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon vallomása szerint egyikük sem emlékszik a sukorói beruházással kapcsolatos megbeszélésre, a Fidesz emlékeztetni fogja őket, mert birtokában van az arról szóló dokumentumnak.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt egyébként kedden hallgatta ki tanúként a Központi Nyomozó Főügyészség a sukorói beruházás kapcsán. A volt miniszterelnök nyilvánosságra hozta a vallomásáról szóló jegyzőkönyvet. Ebből a többi között az derül ki, hogy már a 2008-as parlamenti egyeztetés előtt ismert volt a földcserére vonatkozó igény. A volt kormányfő szerint a projektről szóló egyeztetésen a beruházók rövid tájékoztatást adtak szándékaikról, és kijelentették, hogy nem kérnek pénzügyi állami támogatást.

– Független Hírügynökség –