Fidesz: Válságban nemzeti egység kell

Magyarország válságban van, gyenge, a kilábaláshoz nemzeti egység kell – mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a párt keddi elnökségi ülését követő sajtótájékoztatón.

A politikus véleménye szerint a választások első fordulója után a külföldi befektetők megítélése stabil maradt, sőt javult az országgal kapcsolatban. Navracsics leszögezte, hogy a külföldi befektetők üdvözölték a Fidesz elsöprő győzelmét és a második forduló után ők is nagy felhatalmazással bíró kormány megalakulását várják. A frakcióvezető hangsúlyozta,hogy a Fidesz-kormányzatot ország, területi és ideológiai hovatartozásra tekintet nélküli kormányzás fogja jellemezni. Navracsics a választások második fordulójának tétjeként azt jelölte meg, hogy hatékony, minél nagyobb felhatalmazású kormányzati egység jöjjön létre.

Kérdésre válaszolva a frakcióvezető azt mondta, hogy a miniszterelnök-jelölti vita az elnökségi ülésen nem került szóba, ugyanakkor úgy látja, hogy ennek akkor van értelme, ha van a vitának értelme, “úgy látom, ez a kérdés azonban az első fordulóban eldőlt” – tette hozzá.

– Független Hírügynökség –