Fidesz: „vagyonukkal feleljenek a csalók”

Akt.:
Debrecen - Pósán László, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője bejelentette: a kedden elfogadott brókertörvény szigorítja az ellenőrzést a pénzügyi tevékenységet folytató cégek fölött.

A jogszabállyal a csalásokat akarják megakadályozni, de annak is elejét vennék, hogy a tettesek elrejtsék a törvénytelenül szerzett vagyont. A politikus hangsúlyozta: nemcsak a brókercégek vezetőinek, tulajdonosainak, hanem azok igazgatósági, felügyelő bizottsági tagjainak, könyvvizsgálóinak is felelniük kell akkor, ha tudnak a szabálytalanságról, de nem tesznek semmit. A csalók lefoglalt vagyonát a károsultak kárpótlására használnák fel. Pósán László kijelentette: az a 12 ellenzéki képviselő akik nem fogadták el az új törvényt, a brókerek pártjára állt.

A Fidesz Debreceni Szervezete felszólítja ezen pártok debreceni önkormányzati képviselőit: Szegedi Istvánt (Együtt), Görög Jenőt (LMP), Korcsog Györgyöt (DK) és Varga Zoltánt (DK), hogy álljanak ki a brókerbotrányok áldozatai elé és vállalják a felelősséget pártjuk álláspontja miatt!

HBN