Fidesz: pártkasszában landoltak a BKV-s pénzek

A fővárosi cégek – köztük elsősorban a BKV – pártkifizetőhelyként működnek – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Németh Szilárd, a Fidesz fővárosi, illetve országgyűlési képviselője.

Az ellenzéki politikus szerint nem lehetett az MSZP és az SZDSZ vezetésének tudta nélkül ezeket a pénzeket eltüntetni. Németh Szilárd feltételezése szerint ezek a többszáz milliós kifizetések kifejezetten a két párt vezetésének utasítására történtek.

Németh Szilárd hétfőn több kérdést intézett Demszy Gábor főpolgármesterhez, illetve Molnár Csaba kancelláriaminiszterhez. Az ellenzéki politikus egyebek mellett arra vár választ, hogy Mesterházy Ernő, aki Demszky Gábor főtanácsadója volt, miről egyeztetett a kormánnyal. A fővárosi fideszes képviselő arra is kíváncsi, hogy Mesterházy milyen szerződés alapján látott el feladatokat a Miniszterelnöki Hivatalban, részt vett-e a főpolgármesteri kabinet ülésein, illetve, milyen szerződése volt a főpolgármesterrel.

Németh Szilárd szerint a BKV-s tanácsadói szerződések, illetve végkielégítések ügyében már megvannak a politikai, illetve erkölcsi felelősök, a korrupciós ügyek büntetőjogi megítélése az illetékes hatóságok feladata. Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá, hogy a BKV igazgatótanácsának, felügyelőbizottságának tagjai, illetve a közlekedési társaság egykori vezetői közül többen előzetes letartóztatásában vannak. Németh Szilárd mind az MSZP-t, mind az SZDSZ-t felelősnek tartja a korrupciós ügyekben.

Címkék: , ,