Fidesz: összeállt a “Strabag Olajfa Koalíció”

Budapest, 2012. július 10., kedd (MTI) – A Fidesz szóvivője szerint az ellenzéki pártok Közgéppel kapcsolatos nyilatkozatai alapján kijelenthető, hogy létrejött a “Strabag Olajfa Koalíció”, ugyanis az MSZP, az LMP és a Demokratikus Koalíció (DK) a legképtelenebb vádakat találja ki “a Strabag legnagyobb konkurenciája, a magyar tulajdonú Közgép ellen”.

 

Az MSZP szóvivője, Török Zsolt már azt “vizionálja”, hogy az ország összes menzáját egy építőipari cég, a Közgép fogja üzemeltetni, az LMP-s Karácsony Gergely pedig, “akinek Gyurcsány Ferenc munkatársaként semmi kifogása nem volt az ellen, hogy Magyarországon a sík vidéki sztrádák drágábban épülnek, mint Horvátországban, a hegyekben, most hirtelenjében a Szajol-Püspökladány vasútvonalnál bukkan erre az összefüggésre” – írta az MTI-hez eljuttatott közleményében Selmeczi Gabriella, reagálva az ellenzéki pártok keddi megszólalásaira.

A DK ügyvezető alelnöke, Molnár Csaba a pártjához eljutott értesülésekre hivatkozva hétfőn azt állította, az Európai Unió csalás elleni hivatala után immár az Európai Bizottság is érdeklődik a Közgép Zrt. közbeszerzési megbízásai után, és tájékoztatást kért ez ügyben a magyar kormánytól. Erre reagálva a Fidesz szóvivője úgy fogalmazott: “megértjük, hogy az adófizetők pénzén a külföldi cégek érdekében végzett lobbizás gyengíti az ember memóriáját, de felhívjuk a figyelmét, hogy Magyarországot eddig egyetlen miniszterelnök nevezte és tartotta részvénytársaságnak. Őt úgy hívták, hogy Medgyessy Péter”.

A Fidesz a “Strabag Olajfa Koalíció” pártjaival ellentétben örül annak, hogy magyar tulajdonú, Magyarországon foglalkoztató és itt adózó cégek nyernek el megrendeléseket egyre nagyobb számban – közölte Selmeczi Gabriella.

 

 

bhz \ bzt \ bdó

 

MTI

Címkék:


További hírek a Magyarország kategóriából