Fidesz: Korózs Lajos mélyen megsértette holokauszt áldozatait

Budapest, 2012. július 4., szerda (MTI) – A Fidesz szerint a szocialista Korózs Lajos szerdai nyilatkozatával mélyen megsértette a holokauszt áldozatait – erről Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője írt az MTI-nek eljuttatott közleményében.

 

Korózs Lajos, a szocialisták elnökségi tagja szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján Josef Mengele, az auschwitzi koncentrációs tábor náci orvosának módszereihez hasonlította azt, ahogy a kormány felülvizsgáltatja a rokkantakat. Az ellenzéki párt szerint a kabinet ezzel bizonyíthatóan emberek tucatjait hajszolta öngyilkosságba. Az MSZP-s politikus arról beszélt, hogy a kormány “Mengele-tervet” hajt végre a Széll Kálmán Terv helyet. Úgy fogalmazott, “mint Auschwitzban a rámpán, egy ujjmozdulattal minősítenek munkára alkalmasnak végtag nélküli embereket”.

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője erre úgy reagált: “Azt hihettük, hogy Zuschlag János a holokauszt áldozatain való ízléstelen viccelődéséből tanultak a szocialisták. Ma Korózs Lajosnak megint sikerült mélyen megsérteni az áldozatokat. Nyilván hőgutát kapott”.

 

 

bGD \ bzt \ bdó

 

MTI

Címkék: