Fidesz-KDNP-s polgármester Győrben és Sopronban is

Az adatok majdnem teljes feldolgozottsága szerinti adatok alapján Győr és Sopron megyei jogú városokban is Fidesz-KDNP-s színekben indult polgármestert választottak a szavazók.

Győrben a szavazatok 96,46 százalékos feldolgozottságánál Borkai Zsolt, a Fidesz-KDNP jelöltje lesz a polgármester. Borkai egykori olimpiai bajnok tornász, 2006 óta polgármester a Fidesz-KDNP színeiben, emellett országgyűlési képviselő. A választáson Hegyi Zoltán szocialista és Vörös Gyula jobbikos jelöltet utasította maga mögé. Borkai a szavazatoknak csaknem 70 százalékát szerezte meg, az összes szavazat 96,64 százalékos feldolgozottságánál közzétett adatok szerint.

Sopronban 97,96 százalékos feldolgozottsági adatok alapján a polgármesteri székért folytatott versenyt szintén a Fidesz-KDNP jelöltje, Fodor Tamás nyerte. Ő 2006-tól a város polgármestere, a Fidesz-KDNP támogatásával indult újra. A szavazáson Walter Dezső független jelöltet, Göbl Gábor jobbikos jelöltet és Nagy Tamást, a Városvédők Összefogtunk Sopronért Egyesület jelöltjét utasította maga mögé.

– Független Hírügynökség –