Fidesz-KDNP: a terület megújulását ígérik

Debrecen – Közösségi és játszótérrel bővülhet a Biharikert. Ennek első fázisaként tizenegy szivarfacsemetét ültetett el pénteken a Bihari és Pandur utca sarkán Széles Diána, Pósán László, valamint Türk László, a Fidesz-KDNP 6-os választókörletének önkormányzati képviselőjelöltje.

Széles Diána alpolgármester elmondta, a faültetést Türk László kezdeményezte, ugyanis a biharikerti lakosok azt kérték tőle, hogy a mostani elhanyagolt területből egy közparkszerű játszóteret alakítson ki az önkormányzat. – A helyiek elmondása szerint itt korábban már volt egy játszótér, de mivel balesetveszélyessé vált, elbontották. Megválasztása esetén Türk László mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a terület megújuljon – mondta. – Ez a tér fejlesztésre szorul. Egy helyi lakos felajánlásának köszönhetően tizenegy szivarfát tudtunk elültetni a területen. Megválasztásom esetén a mai nap a kezdete lehet annak, hogy együtt egy élhető közösségi térré formáljuk ezt a telket – ígérte.

Május 20-ig lehet visszaküldeni

A legújabb brüsszeli fejlemények még inkább megerősítenek abban, hogy még soha nem volt ennyire megalapozott témája a nemzeti konzultációnak – jelentette ki egy másik pénteki sajtótájékoztatón Pósán László (Fidesz-KNDP) országgyűlési képviselő. Véleménye szerint a nemzeti konzultáció az egyik legdemokratikusabb módja annak, hogy a kikérjék az emberek véleményét. Hozzátette, hogy a kitöltött kérdőíveket május 20-ig lehet visszaküldeni postán vagy interneten.

HBN