Fidesz: kárpótolják a Quaestor-károsultakat

Debrecen – Pósán László, a Fidesz debreceni országgyűlési képviselője bejelentette, hogy az országgyűlés elfogadta a Quaestor-károsultak kárpótlásáról szóló törvényt, melynek köszönhetően minden 30 millió forintnál kisebb összegű Quaestor–kötvénnyel rendelkező ügyfél vissza fogja kapni a pénzét.

Ez 32 ezer embert érint. Annak a 73 embernek akiknek ennél nagyobb összege maradt ott, polgári pert kell majd indítani.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta, hogy a szocialista kormány idején bekövetkezett Hajdú-Bét-csőd alkalmával az érintettek nem kaptak kárpótlást és a felelősök vagyonát sem zárolták. Hasonló volt a helyzet a Baumag és a Globex esetében is.

Pósán László arról is beszámolt, hogy egy másik új törvény értelmében a katonák és a rendvédelmi dolgozók átlagosan 30 százalékos béremelést kapnak júliustól, majd 2019-ig még évente még 5-5 százalékkal nő a fizetésük.

HBN-OCs0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés