Fidesz: jó lesz a víz Nagycserén és Halápon

Akt.:
Fidesz: jó lesz a víz Nagycserén és Halápon
© Fotó: Orosz Csaba
Debrecen – Gyalogátkelőhelyet létesítenek a Létai úton a Csűry Bálint utcánál.

Még idén elkezdik annak a vezetéknek a kiépítését, amely Debrecenből a nagycserei és a halápi városrészekbe juttat majd el egészséges ivóvizet – jelentette be a Fidesz pénteki sajtótájékoztatóján a Bayk András-kertben, a Felsőpércsi utcában Papp László Debrecen polgármestere. Hozzátette: a várhatóan 460 millió forintba kerülő új cső a Vámospércsi út mentén vezetékes vízzel még nem rendelkező részek csatlakozását is lehetővé teszi.

Fotó: Orosz Csaba Fotó: Orosz Csaba ©

Kósa Lajos a Fidesz frakcióvezetője a tájékoztatón elmondta: jól áll a miniszterelnökségen a debreceni önkormányzat azon pályázata amelynek jóvoltából aszfaltburkolatot kaphat a Felsőpércsi utca még hiányzó, a vasút utáni szakasza. A beruházás nyár végén, szeptemberben kezdődhet. Arról is beszélt, hogy a város másik, a nagycserei-, halápi vízvezeték kiépítésére beadott pályázatát besorolták az uniós pénzből finanszírozandók közzé. Az is jó hír, hogy a Debreceni Vízműnél maradhat annyi forrás amelyből képesek lesznek ennek a pályázatnak az önrészét kifizetni, sőt jövőre ilyen célú fejlesztésekre külön alapot hoznak létre a költségvetésben – fogalmazott Kósa Lajos.

Türk László aki a 6-os önkormányzati választási körzetben a Fidesz képviselőjelöltjeként indul a vasárnapi voksoláson bejelentette: az ott élők kérésére a 37-es autóbusz fancsikai megállójában fedett utasvárót létesítenek. Ugyanazon a vonalon 3 buszmegállóba, 8 szemétgyűjtő edényt az elmúlt napokban már kihelyeztek és május nyolcadikától a 37-es autóbusz délelőtt 9 körül is szállít majd utasokat.

Ezen kívül gyalogátkelőt létesítenek a Létai úton a Csűry Bálint utcánál, a Bihari utca és Pandúr utca sarkon újjáépítik a játszó- és közösségi teret, a Lónyay utcán pedig járdát alakítanak ki – ismertette Türk László.

HBN-OCs