Fidesz-jelöltbemutató

Fidesz-jelöltbemutató

Varga Mihály, a Fidesz MPSZ alelnöke kedden Emődön mutatta be a párt megyénkbeli 13. számú választókerületben indítandó országgyűlési képviselőjelöltjét, Tállai Andrást.

Elmondta, hogy Fidesz kormányzása alatt a vállalkozók érezhették: valóban támogatják őket, nincsenek magukra utalva. Magyarországot nem lehet úgy vezetni, mint egy üzleti vállalkozást, ugyanis nagyon sok társadalmi rétegről gondoskodnia kell az államnak.

Tállai András 23 éve él családjával Mezőkövesden, 8 éve országgyűlési képviselő. 2001–2002 között a polgári kormány pénzügyi államtitkára volt. 2002 óta Mezőkövesd polgármestere, így saját bevallása szerint jól ismeri azokat a problémákat és megoldásokat, amelyek egy település életében előfordulnak. Képviselői munkájában főleg adó és költségvetéssel kapcsolatos felszólalások, önálló indítványok fűződnek a nevéhez.

Az elmúlt évben a Fidesz-frakció harmadik legtöbbet felszólaló képviselője volt. A térség alapvető problémája a munkanélküliség, melynek csökkentése érdekében a Mezőkövesd-Mezőkeresztes határában lévő repülőtér ipari parkként való újraindításáért tett eddig is lépéseket. A jövőben a kis településeket összekötő utak állapotának és a ritkított tömegközlekedés helyreállítása érdekében kíván – egyebek mellett – dolgozni.

HSz