Fidesz: hová raknák Debrecenben?

Akt.:
Debrecen – Menekültenként 250 ezer eurót kell befizetni az Európai Unió részére annak az országnak, amely visszautasítja a migránsokat. Ez az összeg mintegy 78 millió forint, amiért egy átlag magyar ember 40 évig dolgozik. Az uniós támogatások összességéből 1 millió forint jut egy magyar lakosra, tehát egy menekült 78-szor fontosabb – mondta dr. Pósán László országgyűlési képviselő a Fidesz keddi sajtótájékoztatóján, amelyet „Hány migránst akarnak betelepíteni a baloldali pártok Debrecenbe?, és hová?” címmel tartott.

A sajtóeseményt azt követően hívta össze, hogy a baloldali pártok az Európai Parlamentben és Magyarországon is megszavazták a kötelező kvótarendszert a menekültekkel kapcsolatban.
A kormánypárti országgyűlési képviselő kijelentette: pártoktól függetlenül azt mutatják a közvélemény-kutatások, hogy a választók túlnyomó többsége – 88-89 százaléka – elutasítja a menekültek kötelező betelepítését (a témában október 2-án népszavazást tartanak hazánkban).

A Fidesz – fogalmazott – ezért többek között arra vár világos választ más pártok vezetőitől, hogy Debrecenben hova helyezik a menekülteket, amikor a befogadásukra alkalmas tábor már hivatalosan is zárva van – a debreceniek nagy megkönnyebbülésére – tette hozzá a politikus.

HBN


MSZP: ne uszítson a Fidesz!

Debrecen – A nagy melegnek tudja be az MSZP városi és megyei szervezete Pósán László fideszes országgyűlési képviselő keddi szavait, amikor tájékoztatóján az ellenzéki pártok vezetőit arra kérte, mondják meg, hol helyeznék el Debrecenben a menekülteket, miután az Európai Parlamentben megszavazták a kötelező kvótarendszert.

hirdetés