Fidesz: határozott és változatlan a bevándorlásra vonatkozó álláspontunk

Akt.:
Budapest, 2015. június 5., péntek (MTI) – A Fidesz határozott és változatlan álláspontot képvisel a bevándorlásra vonatkozóan – közölte a kormánypárt képviselőcsoportja pénteken az MTI-vel arra reagálva, hogy a jobbikos Z. Kárpát Dániel felszólította a kormányt: tisztázza, hogy a sajtóban megjelent 2013-as menekültügyi stratégiája a valós álláspontja vagy az, amiről a jelenlegi kommunikációja szól.

Az uniószászló-égetési nyilatkozatokba belezavarodott Vona Gábor lehet, hogy lemaradt róla, de a Fidesz-kormány határozottan állást foglalt a bevándorlás-politikában és a Jobbik elnökével ellentétben nem váltogatja a nézeteit naponta – áll a Fidesz közleményében.

A Fidesz kifejtette, hogy ahogy a 2013-as menekültügyi stratégiában is rögzítették, határozottan fel kívánnak lépni az illegális bevándorlás ellen, ezt a szándékukat még határozottabban vallják, miután Magyarország lett az illegális határátlépések fő célpontja.

Csak az idén már 51 ezren kértek menedékjogot és a bevándorlók száma beavatkozás nélkül rövid időn belül a többszörösére nőhet, miután a nyugati országok megkezdik visszatoloncolni hazánkba a menekülteket – hívta fel a figyelmet a kormánypárt. Leszögezték: a Fidesz Magyarországot magyar országként kívánja megtartani.

“Nem akarjuk, hogy hazánk a bevándorlók célországa legyen, mert nem tudunk munkát adni” nekik – emelték ki, hozzátéve: arra kérik az ellenzéki pártokat, hogy támogassák azt az álláspontot, hogy a bevándorlás szabályozása legyen nemzeti hatáskör.

– MTI –
hirdetés