Fidesz: Bajnai rendőrségi dokumentumokkal vitatkozik az adóelkerülése kapcsán

A Fidesz frakcióigazgatója szerint Bajnai Gordon az adóelkerülési ügyében hiteles rendőrségi dokumentumokkal vitatkozik.

Répássy Róbert csütörtökön bemutatott egy dokumentumot egy ciprusi rendőrségi jegyzőkönyvből, amelyben a Limassoli Regionális Adó Hivatal vezető adóbiztosa azt vallotta, hogy az érintett cég egyáltalán nem nyújtott be adóbevallást.

Az ügy előzménye, hogy a Magyar Nemzet szerdai számában arról írt: a Dataplex Kft-t még 2005-ben vásárolta meg három ciprusi cég: az egyiknek Bajnai Gordon, a másiknak pedig Kóka János sógora volt a vezetője. A Dataplex később – a korábbi értékének duplájáért – 5,1 milliárd forintért kelt el.

Répássy szerint leegyszerűsítve annyi történt, hogy egy magyar cég – a Wallis – vett egy vállalatot, amelyet utána eladott egy szintén magyar cégnek – Magyar Telekom -, csak “közben a cég megfordult Cipruson és az értéke a duplájára nőtt. A növekmény pedig nem a magyar adószabályok szerint adózott” – hangsúlyozta a fideszes politikus.

Bajnai Gordon még szerdán cáfolta az újság állításait: közleménye szerint a Magyar Nemzet állításai légből kapottak és hamisak. A miniszterelnök emlékeztetett rá, hogy ugyanebben a témában ugyanis már a bíróság is helyreigazításra kötelezte a lapot, azt követően, hogy a vonatkozó pert megnyerte. Idén január 7-én a Magyar Nemzetet a bíróság kötelezte annak közlésére, hogy nem történt semmiféle adóelkerülés..