Fidesz: az MSZP-nek kínos saját képviselő-jelöltjeivel foglalkoznia

A szocialistáknak egyre kevesebb olyan politikusa van, aki nem került vagy kerül rövidesen a bűnüldöző szervek látókörébe – írja szerdai közleményében a Fidesz helyettes szóvivője, amelyben Nyakó István szerda délutáni sajtótájékoztatójára reagált.

Cser-Palkovics András megemlíti Gyurcsány Ferencet, Veres Jánost, a bábolnai földügyletekbe belebukott Horváth Klárát, Molnár Gyulát, a már meggyanúsított Hatvani Csabát és a listáról már levett, de a mentelmi jog által még védett Hagyó Miklóst. A helyettes szóvivő a közleményben úgy fogalmaz: ” a zuschlagok, hunvaldok és gyurcsányok pártja jobb, ha kevesebbet hazudozik, jóval kisebb hangerővel”.

Nyakó István szerdán újságíróknak azt mondta: amíg Orbán Viktor volt pénzügyminisztere rajta marad a Fidesz országos listáján, addig biztosra vehető, hogy kormányra kerülve a Fidesz bevezeti a svéd modellt.

Az MSZP szóvivője Varga Mihály eheti kaposvári fórumán elhangzottakra hivatkozva mondta ezt. Beszélt arról is, hogy a Fidesz az MSZP lejáratásával szerinte három kínos tényről akarja elterelni a figyelmet. Arról, hogy Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke arról beszélt, hogy igenis kétharmadot akarnak a parlamentben és ezzel megváltoztatni az alkotmányt, arról, hogy bevezetnék a svéd modellt, és hogy kell az ingatlanadó – tette hozzá.