Fidesz: Az MSZP lejárató támadásba kezdett Pécs fideszes polgármestere ellen

A Fidesz pécsi szervezetének alelnöke szerint Szili Katalin és Tóth Bertalan az MSZP pécsi elnöke lejárató kampányt kezdtek Páva Zsolt polgármester ellen.

A szocialista politikusok lemondásra szólították fel a város fideszes polgármesterét a Kubatov-üggyel kapcsolatban.

“Sorozatos törvénysértést követett el a Fidesz a tavaly májusi pécsi polgármester-választáson, amelyen manipulált eredmény született, ezért Páva Zsoltnak nem maradt más választása, mint az, hogy lemond Pécs polgármesteri tisztségéről” – jelentette ki Tóth Bertalan szocialista országgyűlési képviselő pénteki pécsi sajtótájékoztatóján.

A Fidesz pécsi szervezetének alelnöke, Nagy Csaba közleményben reagált. Ebben azt írja: a szocialisták “szégyellik és szégyelhetik magukat, hogy szerepet vállaltak abban, hogy ma 1 millió embernek nincs munkája Magyarországon, segédkeztek a 13. havi nyugdíjak elvételében, több mint 30 alkalommal emeltek adót.”

Az elmúlt napokban nyilvánosságra került, titokban készített hangfelvételeken Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója a tavalyi pécsi, időközi választással kapcsolatban arról beszélt, hogy a Fidesznek pontos nyilvántartása van a szimpatizánsokról és a más pártokra szavazókról. Az MSZP és az Országos Választási Bizottság a két megjelent hangfelvétel ügyében feljelentéseket tett, az adatvédelmi biztos pedig vizsgálatot indított. A Fidesz közleményt adott ki, amelyben az MSZP és a Jobbik közös lejárató-kampányának nevezte a Kubatov-ügyet. A párt közleménye nem tért ki arra, hogy a hangfelvételeken valóban Kubatov Gábor hallható-e.

– Független Hírügynökség –