Fidesz: Az MSZP határolódjon el Mesterházy Attilától

Határolódjon el az MSZP Mesterházy Attilától, miután a szocialista párt kormányfõ-jelöltje a napokban egy nyilvános fórumon megsértette az orvosokat – ezt kéri a Fidesz.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje ugyanis nemrég úgy fogalmazott: “Vajon rábízhatja-e magát egy közismerten baloldali érzelmû beteg egy úgymond netán jobboldali gondolkodású orvosra?”. A Fidesz szerint ezzel a kijelentéssel Mesterházy Attila alkalmatlanná vált az emberek bizalmára..

A napokban egy nyilvános fórumon Mesterházy Attila a magyar orvosok elkötelezettségét, tisztességét vonta kétségbe – mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján Pesti Imre, a Fidesz országgyûlési képviselõje. Az ellenzéki politikus szerint finoman szólva is szerencsétlen kijelentésnek lehet nevezni az MSZP kormányfõ-jelöltjének szavait: “Vajon rábízhatja-e magát egy közismerten baloldali érzelmû beteg egy úgymond netán jobboldali gondolkodású orvosra?”. Pesti Imre szerint az MSZP eddig is számos alkalommal indított támadást a magyar egészségügy ellen, ez azonban a mélypont.

A fideszes politikus azt mondta, hogy Mesterházy Attila a kijelentése után alkalmatlanná vált az emberek bizalmára. Ezért felkéri az MSZP-t, hogy határolódjon el a miniszterelnök-jelölttõl. Ha nem teszik – szerinte – azt lehet mondani, hogy a szocialista politikusok is egyetértenek vele.
Pesti Imre arról is beszélt, hogy szeretnék, ha a “gyurcsányi gyûlöletkelõ politika” megszûnne Magyarországon és “Gyurcsány-klónok nem mérgeznék a magyar politikai közéletet”.

Címkék: , ,